Sposób przygotowania

Masło musi być bardzo miękkie ucieramy je na gładką masę ze szklanka cukru, potem dodajemy powoli jajka i mąkę, napar herbaty i proszek i ciągle miksujemy na końcu dodajemy aromat migdałowy, cynamon i imbir. Dużą blachę smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. wylewamy ciasto na blachę , na ciasto starte na tarce o dużych oczkach pigwy/ jabłka wymieszane z cukrem waniliowym i pieczemy ok 30−40 minut w temperaturze 200 stopni.
Miód i cukier podgrzewamy z mlekiem aż do uzyskania karmelowej konsystencji dodajemy kakao dobrze mieszamy i dodajemy orzechy.
Kiedy ciasto się upiecze czekamy aż wystygnie w piekarniku samo potem wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladowo orzechową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !