Sposób przygotowania

Biszkopt:
Ubić białka z cukrem (zwykłym), dodać mąkę (obie) i proszek do pieczenia, wymieszać i upiec na złoty kolor (30min w 180 stopniach). Formę należy lekko wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.

Masa:
Śmietanę wcześniej schładzamy. Żelatynę należy rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Schłodzoną śmietanę miksujemy lub ubijamy trzepaczką, gdy trochę zgęstnieje dodajemy cukry wanilinowy i puder. Gdy ubijemy śmietanę dodajemy powoli i delikatnie chłodny roztwór żelatyny i jeszcze chwilę ubijamy.

Masę rozprowadzamy po biszkopcie i posypujemy utartą czekoladą deserową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pyszota :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię takie szybkie przepisy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !