Sposób przygotowania

Dzień wcześniej wieczorem fasolę płuczemy i zalewamy na noc wodą. Następnego dnia odcedzamy fasolę i zalewamy świeżą wodą w ilości 2,5l. Gotujemy tak długo aż fasola będzie miękka (jeszcze nie solimy!). Niestety może to potrwać od 1 do 4 godzin. Jeśli wyparuje nam za dużo wody, zawsze można dolać wrzątku. W między czasie na oleju smażymy posiekaną cebulę. Do ugotowanej fasoli (nie odcedzonej!) dodajemy kostki rosołowe, koncentrat, posiekane ząbki czosnku i usmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez chwilę i podajemy danie obficie posypane majerankiem. Smacznego! Uwaga: podana wersja jest mocno pomidorowa więc można dodać mniej koncentratu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !