Sposób przygotowania

Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Margarynę, cukier, wodę i kakao podgrzewamy w rondelku na jednolitą masę i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy, żółtka i pianę odkładamy. W większym naczyniu mieszamy masę z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem. Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Przelewamy do formy.PIeczemy 25 min w 180 stopniach. W wystudzonym cieście wydrążamy środek, a okruchy odkładamy.

Tabliczkę czekolady siekamy nożem, najlepiej jak będzie bardzo twarda i schłodzona(Albo trzemy na tarce). Żelatynę rozpuszcamy w niewielkiej ilosci gorącej wody (1/3 szklanki). Schłodzoną śmietanę ubijamy dodając cukier puder, a potem rozpuszczoną żelatynę (wciąż jeszcze gorącą). Na koniec mieszamy z pokruszoną czekoladą.

Banany kroimy wzdłóż na pół i układamy na wydrążonym miejscu w ciescie. Na to krem, który formujemy w \"kopczyk\". POsypujemy okruszkami.

Zanim pochłoniemy ciasteczko, musi się najpierw chłodzić w lodówce jakies 2 godziny do stężenia masy

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetne ciasto, próbowałam kiedys sama zrobić ale niestety mi sie nie udalo tak ładne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !