Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć, obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Piersi opłukać, osączyć, każdą przekroić wzdłuż na pół, posypać solą i pieprzem czarnym mielony Prymat, oraz przyprawą uniwersalną Kucharek i sezamem. Smażyć na rozgrzanym maśle po 3-4 minuty z każdej strony i przełożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, oprószyć papryką ostrą Prymat, wlać sok pomarańczowy, sos sojowy, oliwę, zagotować, włożyć mięso i dusić 5-7 minut. Następnie dodać plastry pomarańczy i dusić jeszcze 2 minut. Ułożyć mięso na pomarańczach i polać sosem. Podawać z kuskusem lub ryżem ugotowanym na sypko i sałatką sezonową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jedno z najlepszych mięsek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    jutro na obiad drób
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię piersi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię takie połaczenia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !