Sposób przygotowania

Gruszki obrać ze skórki i przekroić na pół następnie wydrążyć gniazda nasienne. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Gruszki włożyć do garnuszka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać 2 łyżki cukru i wlać szklankę gorącej wody. Gotować ok. 5 minut. następnie przecedzić. W zagłębienia gruszki oprószyć cynamonem i cukrem waniliowym i położyć dżem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem dodać skórkę cytrynową i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać resztę soku z cytryny. Połączyć wszystko razem. I zalać gruszki ułożone w naczyniu. Można także dodać nieco alkoholu. Piec ok. 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zaraz zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    :)) jutro kupuję gruszki i próbuję, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !