Sposób przygotowania

Zagotować wodę z porcjami rosołowymi, warzywami i 1 łyżeczką soli, ściągnąć szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. Dodać kostkę rosołową, gotować 20 minut, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypać 1 łyżkę cukru, doprawić solą i pieprzem i gotujemy dalej. Gdy porcje rosołowe są miękkie wyciągnąć je z zupy. Wsypać filiżankę drobnego makaronu typu koraliki i zagęścić zupę skrobią kukurydzianą wymieszaną w 100 ml śmietany i gotujemy do miękkości makaronu. Rozlewamy zupę do miseczek i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Cuiekawy tytuł, fajny przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zawsze jakaś odmiana dla pomidorówki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajny makaron :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !