Sposób przygotowania

Kapustę kiszona płuczemy w wodzie.
Razem z oczyszczonymi grzybami gotujemy do miękkości.
Odcedzamy na durszlaku. Miedzy czasie ze składników na naleśniki robi ciasto ,odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy je na oleju.
Na 3 łyżkach oleju smażymy pokrojona w kostkę cebulę .
Następnie dorzucamy kapustę z grzybami i przesmażamy chwilę razem.
Doprawiamy do smaku.
Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Przestudzona kapustę rozdrabniamy blenderem .
Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w kształt krokieta.
Jajka rozmącamy w niewielką ilością wody, maczamy każdy krokiet, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy na ciepło z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie podane i prezentują się bardzo apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luka Li

    Takie krokieciki lubię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne krokieciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !