Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Usypujemy z niej kopczyk z wgłębieniem w środku, w które wbijamy jajko. Dodajemy cukier i miękke ( o temp. pokojowej) masło pokrojone na mniejsze kawałki. Wyrabiamy ciasto aż osiągnie jednolitą konsystencję. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Blachę nacieramy masłem i nakładamy ciasto. Pieczemy w temp. 190 C aż się dobrze przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubiajmy z 2 łyzkami cukru pudru i układamy na nich owoce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wyglądają bosko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudne !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mniaaamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam, bo są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wyglądają bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !