Sposób przygotowania

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, zmniejszyć płomień i szybko mieszając wsypać mąkę. Gdy masa będzie gęsta, zdjąć z ognia i jeszcze chwilę ucierać. Do przestudzonej masy wbijać stopniowo po 1 jajku, wsypać proszek do pieczenia i jeszcze przez chwilę ucierać. Ciasto włożyć do cukierniczego worka i wyciskać podłużne ciasteczka na wcześniej przygotowaną blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 220 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu przekroić na pół. MASA. 2 szkl mleka zagotować z masłem, cukrem i laską wanilii. Pozostałe zimne mleko wymieszać z żółtkami, mąkę i budyniem, wlać do gorącego mleka. Gotować przez 2-3 minuty ciągle mieszając. Przestudzoną masą napełniamy przygotowane eklerki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mam na nie smaczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pyszota! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Nie to chyba jakieś przeznaczenie, muszę je zrobić:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłabym takie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacyjne,zabieram do siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poproszę o jeden
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    kiedyś przepadałem za eklerkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ummm.. ale pychotki ...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    kiedyś były moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !