Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać pokrojona w kosteczkę cebulę i jajko. Popieprzyć i wymieszać. Następnie formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Pokrojone pieczarki udusić z cebulką posolić i popieprzyć do smaku. Kopiasta łyżkę mąki rozmieszać w szklance zimnej wody wlać do pieczarek i gotować chwilę na małym ogniu. Na koniec dodać 3 łyżki śmietany. Kotleciki smażymy na gorącym oleju i podajemy ciepłe polane polane sosem pieczarkowym. Super smakują z kiełbaską grillowaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam sos pieczarkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !