Sposób przygotowania

składniki iasta wymieszaj,wyrób dodając stopniowo wodę (ciasto powinno być dość twarde).Podziel je na 4 części,każdy a rozwałkuj na drobniutki placuszek.Usmaż je po ok. 1 min z każdej strony.Mięso umyj,osusz i posyp przyprawą do gyrosa,usmaż z obu stron na gorącem oleju,potnij w paseczki.Warzywa oczyść,poszatkuj cieniutko,dodaj kukurydzę odcedzoną i wymieszaj.Zrób sos:wymieszaj oba rodzaje śmietany z majonezem,przypraw zmiażdżonym czosnkiem,solą i pieprzem do smaku.Sosem smaruj ciepłe placki,ułóż na nich porcję warzyw i mięsa.Całość polej sosem i zwiń w rulon.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam, co jakiś czas tortilla gości u nas na stole, choć w takiej wersji jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !