Sposób przygotowania

Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Tofu rozdrabniamy malakserem, mieszamy z jajkiem, przeciśnietym czosnkiem i spora ilością pieprzu.

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    i bardzo smaczne - polecam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dzękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !