Sposób przygotowania

Żółtka i jajko z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę w metalowej misce umieszczonej w garnku z wrzącą wodą.Wyjąć,ostudzić.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Schłodzoną śmietanę ubić,wymieszać z zimną masą żółtek,podzielić na pół.
Jedną część wymieszać z wiśniami i wiśniówką,drugą połączyć z czekoladą i likierem kawowym.
Schłodzona formę keksową wyłożyć folią.
Na dnie ułożyć masę z wiśniami i przykryć masą z czekoladą.Przykryć folią i wstawić na 5-6godz do zamrażalnika.
po wyjęciu kroić w plastry

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !