Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy. Ananasy obieramy, wydrążamy środki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy podlewając odrobiną wody. Ugotowany ananas miksujemy blenderem. Serki homogenizowane mieszamy z czterema żółtkami (mikserem) i odstawiamy. W foremki na babeczki/muffinki wykładamy trochę ciasta, formujemy dołek a następnie w środek nakładamy mus ananasowy i zalewamy serkiem. Zapiekamy 10 minut w temp. 150 stopni z termoobiegiem.
Wyjmujemy podpieczone muffinki. Ubijamy białka ze szczyptą soli a następnie dodajemy cukier i kisiel truskawkowy. Nakładamy bezę na muffinki i pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny deser!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !