Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus dyniowo-morelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele 200 g
imbir 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cynamon 1/2 łyżeczki
sok jabłkowy 1,5 szklanki
dynia 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: mus dyniowo-morelowy

Umyte morele drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać sokiem jabłkowym i gotować 10 minut. Miąższ dyni pokroić w drobną kostkę. wsypać do garnka i gotować do uzyskania jednolitej masy. zmiksować dodać przyprawy. podawać na ciepło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 05.11.2011 09:40
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak