Sposób przygotowania

Buraczki umyj, osusz i nieobierane, każdy osobno zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do 190 ºC piekarnika. Gdy buraczki będą upieczone, ale ciągle jeszcze lekko twarde (możesz to sprawdzić widelcem), odstaw je do przestygnięcia. Następnie zdejmij z nich skórkę i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka i wymieszaj z buraczkami.

Wymieszaj składniki sosu i połącz z buraczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo fajne aromatyczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    buraczki bardzo lubię i są takie zdrowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo pysznie się zapowiada
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię z cebulką
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię sałatki z buraczków a Twój przepis bardzo mi się podoba
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też lubię proste sałatki, nie gubię motywu przewodniego w smaku, przemyślane składniki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    uwielbiam buraczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny dodatek do obiadu
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jutro będę miała buraczki do obiadu.....
  • 0
    screenshot_2016-11-05-12-28-32
    Opublikowano

    Anna Jeziorna

    Ja zapraszam w sloiki i na zimę w sam raz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !