Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z papieru do pieczenia robimy „trąbkę” i odcinamy koniec.
Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Tam gdzie jest białko, dodajemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i na początek 1/2 szklanki mleka. Mieszamy mikserem na niewielkich obrotach. Stopniowo dodajemy więcej mleka, aż uzyskamy lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do piany, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła.
Do naszej „tubki” z papieru do pieczenia nakładamy czekoladę i wyciskamy buzię na rozgrzaną patelnię. Następnie na czekoladową buzię nakładamy delikatnie ciasto. Smażymy, a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. UWAGA: na stronę z buzią już nie przewracamy, bo buzia może odpaść!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    świetny!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    super wyszedl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    prześliczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rzeczywiście wesoły:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    oj wesoły
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    oj wesoły
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Myślałam najpierw, że ta buzia jest namalowana czekoladą po usmażeniu, a tu po przeczytaniu przepisu okazuje się że przed smażeniem :) Bardzo fajny pomysł, śniadanie dla dzieci gotowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !