Sposób przygotowania

1. Jaja rozbij.Oddziel żółtka od białek.Białka ubij na sztywno ,powoli dosypując pół szklanki cukru i 1 cukier waniliowy . Pianę połącz z żółtkami .Obie mąki połącz z proszkiem do pieczenia.Porcjami dodawaj do masy jajecznej, delikatnie mieszając.

2.Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem.wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.175 st .piecz25 min . biszkopt wystudź i rozetnij na 3 placki .

3.Śmietane ubij . Twaróg utrzyj z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. połącz z bitą śmietaną i sokiem cytrynowym . Miąższ arbuza i melona potnij w plasterki. Placki biszkoptowe przełóż kremem i owocami . wierzch ciasta oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !