Sposób przygotowania

Wyrabiamy ciasto z margaryny, jajek, drożdży oraz mąki. Bardzo dobrze wszystko ugnieść. Wyrobione ciasto wsadzić w całość do lodówki na około 2 godziny.
Po upłynięciu dwóch godzin ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. W następnej kolejności z rozwałkowanego ciasta wycinać kwadraciki na margarynówki. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec, ale nie zarumieniać.
Mleko z mąką ziemniaczana i cukrem gotujemy razem, a później rozbijamy razem żółtka oraz margarynę. Rozbite składniki dodać do ugotowanego mleka. Gotową masę nakładać na wycięte i upieczone kwadraciki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    napewno smaczne:)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !