Sposób przygotowania

Z przygotowywania kawałków kurczaka w cieście naleśnikowym zostało trochę kości i skór, więc zrobiłam z nich coś a\'la rosół. Zalewamy wiec je wodą, dodajemy obrane warzywa, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy 10 minut, po tym czasie pojawią się szumowiny, które ściągamy łyżką cedzakową, następnie dodajemy kostkę rosołową i gotujemy 30 minut, doprawiamy jeszcze ewentualnie solą i pieprzem. Zacierki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Gotowe przekładamy do miseczek, zalewamy gorącym rosołem, dekorujemy marchewką i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie dania z \"resztek\" zawsze się sprawdzają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !