Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w plastry , obgotować w osolonej wodzie 8 minut, odcedzić.Pieczarki umyć , osuszyć pokroić w plasterki . Cebulę obrać , pokroić w piórka.Rozgrzać w rondelku 2 łyżki oleju , włożyć pokrojone pieczarki oraz cebulę . Smażymy mieszając do miękkości. Doprawić do smaku solą , pieprzem oraz sosem sojowym.Filety umyć ,osuszyć , pokroić w grubą kostkę, oprószyć przyprawą gyros i odstawić do lodówki na godzinę.Następnie usmażyć na 3 łyżkach oleju.Naczynie żaroodporne posmarować oliwą lub olejem. Na spodzie układamy warstwę pokrojonych ziemniaków , oprószyć przyprawą do ziemniaków.Następnie posypać pokruszonym serem tofu.Ułożyć warstwę smażonych pieczarek z cebulą.Na pieczarki wykładamy smażony filet z kurczaka. Na wierzchu układamy warstwę ziemniaków, oprószamy przyprawą do ziemniaków, posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszą fajnie smakować.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna musi być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    mishka85

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !