Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać miękką margarynę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę i wszystko dokładnie zagnieść. Gotowe ciasto podzielić 3/4 ciasta zostawić a pozostałą część podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Wstawić do zamrażalnika na ok 30 min.
Formę do pieczenia wysmarować margaryna i posypać bułka tartą a następnie wyłożyć ciasto. Rozsmarować dżem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć sok. Dodać cukier oraz cynamon i dokładnie wymieszać. Gotowe jabłka wyłożyć na dżem i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto kakaowe.
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier oraz barwnik. Gotową bezę wyłożyć na ciasto. Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piec ok 45 min. w temp. 180\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetycznie...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi si? ten pomys? z zielonym barwnikiem.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię to ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajny pomysł z tym kolorokiem:)Zawsze to jakaś smaczna odmiana;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !