Sposób przygotowania

Sparzamy i rozdzielamy jajka. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, białka ubijamy na sztywną pianę.
Do masy z żółtek dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy żeby nie pozostawić grudek.
Następnie delikatnie łączymy z pianą z białek, najlepiej trzepaczką rózgową.
Z kawy rozpuszczalnej robimy mocny napar, kiedy przestygnie dolewamy do niego amaretto- dla abstynentów olejek migdałowy, dla lubiących wyraziste nutki alkoholu, można dodać kapkę spirytusu :)
Do wysokich pucharków nakładamy warstwę masy, posypujemy ją cieniutką warstwą gorzkiego kakao i dociskamy delikatnie moczonymi w kawie biszkoptami.
Uzupełniamy pucharek do 3/4 wysokości, wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Dekorujemy bitą śmietaną, listkiem mięty i świeżą maliną.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam tego typu deserki :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    bardzo na tak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pychota :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny jest taki deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jeden z moich ulubionych deserów;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    rewelacyjne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !