Sposób przygotowania

Dzielimy margarynę na małe kawałki i wrzucamy do mąki. Łączymy razem składniki. Następnie do żółtek dodajemy cukier i ucieramy jak na kogel-mogel. Nie musi być dokładnie cukier roztarty. Wlewamy to następnie do mąki i mieszamy. Dodajemy śmietanę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto i wykładamy na brytwankę. Układamy na górze utarte jabłka. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    uwielbiam jabłeczniki
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale mi smaka narobiłaś
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    chętnie bym zjadła
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !