Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia, masło i jaja rozrobić dodając cukier. Ugnieść ciasto i podzielić na 2 części - 40% i 60%. Większą część włożyć do formy - tortownicy i piec w temp. ok 180 stopni przez 15 min. Mniejszą część ciasta wkładamy do lodówki na ok 45 min.
Jabłka obrać i pokroić w mniejsze części i dodać cynamon. Ubijamy pianę z jednego żółtka z 2 łyżkami cukru. Pianę dodajemy do jabłek, żeby nie puściły zbyt wiele soku. Jabłka ułożyć na podpieczone ciasto i posypujemy mniejszą częścią ciasta, która była w lodówce. Ciasto z lodówki rozkruszamy lub ścieramy na tarce.
Ciasto pieczemy ok 45 min w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    też chcę kawałek!!!;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kruszonka...miam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pysznie się prezentuje
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    chętnie bym zjadła
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    uwielbiam ciasta z jabłkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam ciasta z jabłkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam szarlotkę :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię na ciepło i z lodami:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !