Sposób przygotowania

# Ciasto:
# 1,5 szklanki mąki
# 0.5 kostki margaryny
# 0,5 szklanki cukru pudru
# 0,5 cukru waniliowego
# 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
# 1 jajko

# Ser:
# 1 kg sera
# 1 szklanka cukru
# 3 szklanki ciepłego mleka
# 2 całe jajka i 4
# żółtka
# 1 cukier waniliwoy
# 1 budyn śmietankowy
# 0,5 szklanki oleju

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnitamy, wałkujemy i wykładamy ciasto na wysmarowaną blaszkę. Na cieście obficie rozkładamy powidła i przygotowujemy masę serową. Ser mielimy, nastepnie dodajemy do nego cukier, żółtka, budyn, olej oraz cukier waniliowy - wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Mleko lekko podgrzewamy i wolnym strumieniem dolewamy do masy serowej, cały czas mieszajac. Nasza masa serowa jest bardzo bardzo rzadka, dlatego delikatnie wlewamy ją do blaszki (uważamy by powidła nie uniosły się do góry) i wstawiamy ciasto do piekarnika do temp 180*. Białka ubijamy z cukrem i dodajemy do nich kokos, po 40 minutach wyjmujemy ciasto, rozkładamy kokos i zapiekamy jeszcze 20 minut, Ciasto kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu, gdyż jeszcze po upieczeniu ma bardzo rzadką konsystencję, do poki nie stężeje

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczny i na pewno pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny i bardzo elegancki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    elegancki
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajnie to wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    śliczny !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    znakomice wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !