Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

mleko 3,2% - litr,
kasza manna - szklanka (o poj. 250ml),
cukier - szklanka,
cukier wanilinowy - 8g,
banany - 2,
sok z cytryny - łyżka + ok 2 łyżki do skropienia bananów,
galaretka owocowa - opakowanie,
herbatniki typu Petit Bure - 2 opakowania po 100g.

PRZYGOTOWANIE:

Niedużą formę wyłożyć herbatnikami. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Mleko z cukrami zagotować, zdjąć z ognia, dodać kaszę manną i sok z cytryny, energicznie wymieszać, aby nie było grudek. Ponownie zagotować i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aż masa bardzo zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki i wygładzić powierzchnię. Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki bananów, które skropić sokiem z cytryny. Zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    ale smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    super pomysł, wkrótce zrobię;):):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    inny fajnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !