Sposób przygotowania

Miód jasny płynny, imbir, skórkę z cytryny zalewamy wódką czystą i odstawiamy na około miesiąc w ciepłe miejsce. Po tym czasie zlewamy przez bibułkę do butelek. Ponownie odstawiamy na miesiąc. Po tym czasie nalewka jest już gotowa do konsumowania:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam jeszcze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    właśnie szukam przepisu, bo będę robić miodówkę. Czy ma to znaczenie, jaki miód?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Nie, nie ma:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    to dobrze, bo mam miód wielokwiatowy - chętnie wypróbuję przepis, bo w innych nie widziałam imbiru i zwykle jest sok z cytryny a nie skórki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    %%%%%:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgadzam sie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    przyznaję, że jest fajna, w sam raz na zimę, bo nieźle rozgrzewa ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    ciekawy pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !