Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać na bardzo wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, i dodać do masy, mieszając łyżką. Tak powstałe ciasto włożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i piec w 180 st. przez 25 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, ciasto wyłożyć z brytfanny i jeszcze ciepłe zwinąć w wilgotną ściereczkę. MASA: Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do rondla, dodać cukier i podsmażyć ok. 5 minut. Kisiele ugotować w litrze wody. Przygotowanymi kisielami zalać jabłka. Wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. DALEJ: Biszkopta rozwinąć, wyłożyć na niego masę i znowu zwinąć. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyłożyć z lodówki. Bitą śmietanę śnieżkę ubić z mlekiem. Do ubitej dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Wyłożyć na roladę. Posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    ale bym taką zjadła
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !