BISZKOPT: Należy upiec 3 biszkopty, podane składniki należy podzielić na 3: Białka oddzielamy od żółtek. 3 białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru i dalej ubijać aż powstanie gęsta piana. Później dodać 3 żółtka, wmieszać je dokładnie na najwolniejszych obrotach miksera. Następnie 3 łyżki mąki wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia. Wmieszać łyżką do masy. Tak powstałe ciasto wyłożyć na brytfannę wysmarowana masłem i piec, ok. 25 minut w 180 st. Po wyjęciu z piekarnika upiec kolejne 2 biszkopty. MASA: 700 ml mleka zagotować, do pozostałego mleka dodać: mąki, cukier wanilinowy, żółtka i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i czekać aż się mleko zagotuje. Gdy mleko się zagotuje wlać to wymieszane mleko z innymi składnikami i mieszać do momentu aż się zagotuje. Odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie zimna margaryny utrzeć i dodawać po trochu masy. Później dodać spirytus. Utrzeć dokładnie. Tak przygotowaną masę rozdzielić na pół. Jedną pozostawić białą a do drugiej dodać barwnik, tak aby zabarwić masę na zielono. Białą połową masy wysmarować jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem, następnie dać pozostałą część białej masy i wysmarować cały biszkopt. Przykryć trzecim biszkoptem. Zieloną masą Obrobić cały tort. Boki oraz sam wierzch tortu. LUKIER: Wodę zagotować, ostudzić. Dodać cukier puder i mieszać aż postanie gęsty lukier. Obrobić tort tak, aby powstały linie boiska. Wszystkie pozostałe części: flagi, bramki, piłkarzy można kupić w sklepie. Położyć na torcie. Tak przygotowany tort dałam wnukowi na jego urodzinki.