Sposób przygotowania

Do miski wsypać kawę zalać 2 szklankami wody i alkoholem, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Żółtka oddzielić od białek, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć na gładką masę. Następnie dodajemy serki mascapone i dokładnie mieszamy. Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli i resztką cukru. Do masy serowej dodać ubite białką i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wierzch biszkoptów zanurzyć w kawie i układać na blaszce wyłożonej papierem do wypieków, jeden przy drugim. Na biszkopty wyłożyć część masy i dokładnie opruszyć kakao. Następnie położyć 2gą warstwę nasączonych biszkoptów, 2gą warstwę kremu i kakao. Deser wstawić do lodówki na 5-6h. Ja osobiście wkładam do zamrażalki, gdy się zmrozi jest najlepszy, wyjmuje chwile przed podaniem i czekam aż zacznie się topić -PYSZNE !

Tiramisu można podawać w formie pucharków.

SMACZNEGO !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    musze spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !