Sposób przygotowania

Z piersi z kurczaka odcinamy wszelkie niedoskonałości. Pierś kładziemy na desce (najlepiej nie drewnianej, gdyż zapach drewna przechodzi przez mięso) kładziemy na nią folię (aby mięso się nie rozpadło gdy będziemy je roztłukiwali). Tłuczemy tą stronę, która jest pokryta powłoką. Rozbite mięso smarujemy sokiem z cytryny z 2ch stron dodajemy zioła i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby mięsko przeszło smakiem. Później kurczaka faszerujemy kostką masła (jeżeli ktoś preferuje ser to ser mozarella) oraz świeżo zsiekany czosnek. Zawijamy brzegi a później w rulonik. Kurczaka obtaczamy w mące i formujemy w dłoniach, później obtaczamy w jajku (która jest z solą i pieprzem) a następnie w bułce tartej i do frytkownicy ( na patelnie) na ciepły (ale nie rozgrzany olej). Nie wrzucamy mięsa na rozgrzany olej ponieważ skórka się wtedy spala, a środek nie jest dopieczony. Smażymy na połowie ognia ok 7min. Gdy skórka jest ładnie przyrumieniona nasze de volaille możemy wyjąć.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !