Sposób przygotowania

Drożdże należy rozetrzeć z cukrem, dodać letnie mleko, 3 łyżki mąki. Wszystko starannie połączyć i pozostawić do wyrośniecia. Do już wyrośnietego rozczynu dodać mąkę, roztrzepane jajko, masło,sól,wode, cukier i zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośniecia. Ciasto rozwałkować i wyłożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy. Sporządzić kruszonke z 4 łyżek mąki, 2 łyżek masła roztopionego i 2 łyżek cukru kryształ lub cukru pudru. Na ciasto wyłożyc kruszonke. Piec około godziny w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda ekstra!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Lubię taką!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !