Sposób przygotowania

Mąke mieszamy z proszkie do pieczenia oraz margaryną- wszytsko siekamy nożem. Dodajemy żółtka, białka, cukier 1 waniliowy oraz śmietanę. Wyrabiamy ze wszytskiego ciasto.
Jabłka obieramy, scieramy na dużych oczkach na tarce. Lekko odcisniete ze swojego soku jabłka mieszamy z cukrem waniliowym oraz bułką tartą.

Ciasto musimy podzielić na dwie czesci i rozwałkowac. Pierwszą częśc ciasta wykladamy na blasze, na ktorej znajduje się papier do pieczenia. Na ciasto znajdujace sie na blasze wyrzucamy jabłka i przykrywamy druga czescią rozwałkowanego ciasta. Nakłuwamy w niektórych miejscach widelcem. Ciasto pieczemy w temp. 200 stopni , w rozgrzanym piekarniku około 50 minut. Gdy ciasto bedzie upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    już mi pachnie, pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjna, uwielbiam szarlotki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    moje ulubione ciasteczko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    tęsknię za papierówkami i szarlotką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubię szarlotkę !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    jabłuszka góra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    przepyszna szarlotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    smaczna chata

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !