Sposób przygotowania

Owoce czarnego bzu dokładnie myjemy, oddzialeamy od gałązek. Zamiast owocó czarnego bzu można dodać owoce aronii, malin, jeżyn lub zrobić mieszaną nalewkę. Następnie umyte i świeże zerwane liście wiśni wkładamy do garnka, dodajemy owoce czarnego bzu i gotujemy ok 15-20 minut pod przykryciem. Następnie odcedzamy, dodajemy cukier i kwasek cytrynowy. Mieszamy aż do rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Na końcu dolewamy spirytus i rozlewamy do butelek. Butelki przechowujemy w ciemnych miejscach.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    chyba nie piłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    inny sposób robienia nalewki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !