Sposób przygotowania

Cebulę siekamy, szklimy na oliwie.
Na patelnię dodajemy mięso mielone i smażymy aż straci surowość, dodajemy przecier pomidorowy, 2 szklanki wody, pokrojoną w kawałki paprykę i przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.
Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki.
Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.
Pieczemy ok 60 min w 180st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda zupełnie jak nie lasagne :D świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię ... choć robię niezwykle rzadko
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    my też bardzo lubimy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    my też bardzo lubimy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuje
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Podoba mi się to tylko mam pytanie : czy do końca w górę kładziesz po dwa płaty jednoczesnie ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !