Sposób przygotowania

Orzechy umyć, pokroić w grube plastry, włożyć razem z rodzynkami do słoja. Zalać spirytusem i wódką odstawić na 4 tyg. Macerat zlac do gąsiora. Orzechy i rodzynki zasypać cukrem, odstawić na 10dni. Codziennie mocno potrząsać słojem z orzechami i rodzynkami. Zlać powstały syrop i wlać do maceratu. Orzechy z rodzynkami zalać wodą, odstawić na 3 dni, a następnie zlać ją do pozostałego maceratu. Dokładnie wymieszać, naczynie zakorkować, odstawić na 4 miesiące, po czym przefiltrować przez gęste płótno i rozlać do butelek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez robie bardzo dobra jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !