Sposób przygotowania

Biszkopt:Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i sok z cytryny.Mieszając dosypywać obie mąki z proszkiem do pieczenia.Ciasto piec w wyłożonej pergaminem tortownicy 40min w 180\"C,ostudzić przekroić na dwa krążki.Krem:czekolady rozpuścić,ostudzić.Serek wymieszać z płynną czekoladą oraz kilkoma kroplami olejku śmietankowego.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku,ostudzić.Kremówkę ubić z cukrem i na końcu dodać żelatynę.Połączyć z masą serową,wymieszać.Na krążku biszkoptu ułożyć truskawki,rozsmarować krem śmietankowy(część zostawić do posmarowania wierzchu i boków tortu) i ułożyć na nim drugi krążek biszkoptu.Wierzch i boki posmarować resztą kremu i ozdobić według uznania owocami i innymi dodatkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam.................
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    piękny jak z cukierni:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Świetny tort ja jakoś nie umiem tak ładnie dekorować
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Piękny i pyszny torcik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piękny, pysznie wyglądający torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !