Sposób przygotowania

Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać, dodać tłuszcz i posiekać. Dodać cukier i jaja i lekko zagnieść; ciasto powinno być gładkie. Podzielić ciasto na dwie nierówne części, większą część ciasta rozłożyć na dnie i bokach blachy. Grubość ciast powinna wynosić jeden centymetr. Na cieście ułożyć umyte i dobrze osączone owoce i posypać tartą bułką. Pozostałą część ciasta zagęścić mąką przez obfite podsypywanie w czasie wyrabiania. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, aby można było je zetrzeć na tarce o dużych otworach. Starte ciasto sypie się na owoce przykrywając je dokładnie. Gotowy tort wstawić do piekarnika na 40 minut. Podawać na ciepło posypany cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !