Sposób przygotowania

Owoce np. jabłka, mandarynki i tak jak u mnie truskawki podzielić na mniejsze kawałeczki (oprócz truskawek) ,przełożyć na patelnię dodać dowolne wino i miód, wszystko razem przesmażyć kilka minut w tym czasie przygotować ciasto.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną bezę, następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec olej.
Ciasto wylać na owoce, wyrównać wierzch i smażyć pod przykryciem na malutkim gazie do 10 min. Gotowy deser ma być zwarty i sprężysty, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, kiedy ciasto jest gotowe odkryć pokrywkę, zdjąć z ognia i zostawić jeszcze na patelni do 5 min po tym czasie ciasto przełożyć na talerz (owocami do góry) i obficie posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawy deser, też chętnie wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawy deser, też chętnie wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    lipka02

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    interesujące bardzo ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fantastyczny przepis.....oprócz truskawek mam wszystkie produkty więc do dzieła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    genialne :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !