Sposób przygotowania

z agrestu obrywamy szypułki i \'ogonki\', a nastepnie rozgniatamy go rękami lub rozdrabniamy lekko blenderem, po czym zasypujemy go cukrem, mieszamy i odstawiamy na ok 5-6h. Po tym czasie za pomocą gazy dokładnie odciskamy sok i gotujemy go (jezeli agrest byl malo słodki to mozna dosłodzic). Gorący sok przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 5-7 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    co roku taki robię ale potem używam go do ciast (np. do galaretki lub budyniu zamiast wody czy mleka) do wypicia taki sok jest dla mnie za cierpki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    słodki:)
  • 6
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super sok
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super, też taki zrobię!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !