Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wciąż ubijając dodawać kolejno żółtka. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia wsypać do masy (wszystko na raz) i wciąż ubijać, aż ciasto stanie sie jednolite i puszyste. Dodać bakalie oprószone mąką, zamieszać delikatnie.
Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą . Masę ostrożnie przełożyć do blachy.

Piec w nagrzanym piekarniku ok 50 min. w temp. 180-200 stopni C
Wierzch można przyozdobić lukrem lub czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Proszę o podesłanie jednego lub jeszcze jednego kawałeczka do mojej herbatki co właśnie kończę tylko z cytrynką :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm spróbowałabym takiego, najlepiej mi smakuje kiedy ktoś inny zrobi a ja jem :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !