Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
woda 1,5 szkl.
cukier drobny 1,5 szkl.
cytryna 3 szt.
jaja 3 szt.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynka

Upiec biszkopt (kazdy ma własny sprawdzony sposób)-przekroic na pół. Przygotować krem: cytryny sparzyć, zetrzec ze skórki, przeciąć na pól i wycisnąc sok. Dodac wode, cukier i gotowac az sie zagesci. Dodać kogel-mogel z 3 jaj i mąki ziemn. Wymieszac i gorace rozłożyc na jednej części biszkoptu.Jak juz krem ostygnie, ubić śmietane kremówke 36%, rozłożyc na krem cytrynowy, przykryć drugą warstwa biszkoptu, posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 19.10.2011 19:24
Uwielbiam to ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak