Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, gorące przeciskamy przez praskę, ugniatamy dokładnie w dużej misce.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dodając trochę mąki pszennej otrzymamy bardziej puszyste kluchy śląski :-)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię kluski śląskie z sosem i surówką.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    to lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam wszystkie kluchy. Przepyszne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super do obiadu, zamiast zwykłych ziemniaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ja też lubię kluski śląskie, szczególnie z takim sosikiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    do tego roladki, sos, czerwona kapusta i jest moje ulubione danie :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    uwielbiam z sosem
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotydoroboty

    Co by to było jak bym dodała do klusek śląskich mąki pszennej! Moje ciotki i babcie dostały by zawału!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !