Sposób przygotowania

Porcja na dwie osoby:

1/2 kg wątróbka z indyka
1 średnia cebula
1 żółtko
7-8 gałązek natki pietruszki (umytej i posiekanej)
1 płaska łyżka maka ziemniaczana
2 łyżki bułki tartej
sól,pieprz wg. uznania
2 filiżanki lub kokilki
olej do smażenia

Wątróbkę myjemy i pozbywamy się błonek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski.
Dodajemy startą cebulę,jedno żółtko,natkę,mąkę i bułkę tartą.Doprawiamy solą i pieprzem,całość mieszamy.Na rozgrzana patelnię wkładamy naszą masę i smażymy ciągle mieszając.TJ.około 10 minut. Gorący farsz przekładamy do wysmarowanych wcześniej filiżanek lub kokilek (ja użyłam większych filiżanek o średnicy 9 cm)i układamy na talerzu. Gotowe.

Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i mizerią.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajne, smakowite i ładnie podane - czego chcieć więcej?
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !