Sposób przygotowania

Pomidoryumyć,pokroićna cząstki, włożyć do rondla o grubym dnie. Podlać kilkoma łyżkami wody, dusić do miękkości. Przetrzeć przez sito, odparować wodę, przyprawić do smaku solą i cukrem. Zapiekanie: 40 minut. Mięso pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Pory oczyścić, umyć, odciąć zielone części, pokroić w cienkie talarki. Olej rozgrzać w rondelku, dodać pory, poddusić. Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka połączyć z mlekiem jak w przepisie podstawowym. Dodać mięso, czosnek, pory, zielony groszek, koperek, mus z pomidorów lub rozprowadzony wodą koncentrat pomidorowy, wymieszać. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Masę wyłożyć do natłuszczonej formy budyniowej. Dalej postępować jak w przepisie podstawowym. Zapiekać przez 30-40 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !