Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować. Przelać wrzątkiem, odcedzić, włożyć do miski. Jabłko umyć, przekroić, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić ze skórką na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniało, odstawić. Winogrona oczyścić, umyć. Orzechy posiekać. Wymieszać z kapustą. Jogurt połączyć z octem i oliwą, dodać szczyptę soli i sporo pieprzu, tak by sos był dość ostry. Ubijać widelcem, aż sól się rozpuści. Jabłka odsączyć, dodać do kapusty, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do salaterki. Sos jogurtowy podawać osobno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !