Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciemna czereśniówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny 1 szt.
spirytus 1 litr
woda zimna 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: ciemna czereśniówka

Wszystkie składniki razem ze spirytusem przełożyć do słoja. Zamknąć i potrząsać nim kilka razy dziennie przez ok,trzy tygodnie. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować i przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 08.11.2013 07:29
wspaniała nalewka
mamusia1 27.08.2013 08:15
wspaniała!!!!
mamusia1 04.03.2013 15:10
ma piękny ciemny kolor
Beata73 22.09.2012 15:10
rewelacyjnie dobra!!!!
Beata73 22.09.2012 15:10
rewelacyjnie dobra!!!!
Beata73 22.09.2012 15:10
rewelacyjnie dobra!!!!
Papryczka 07.09.2012 17:23
super
Beata73 11.03.2012 14:16
ekstra
Beata73 11.03.2012 14:16
ekstra
Kryska73 13.12.2011 16:21
pycha
Kryska73 13.12.2011 16:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak