Sposób przygotowania

Przygotować ciasto: tłuszcz utrzeć ze szklanką cukru, cukrem waniliowym 1 szczyptą soli na gładką masę. Kolejno, ciągle ucierając, wbijać 4 jajka. Mąkę wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Blachę posmarować tłuszczem, przełożyć na nią ciasto. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki, owoce poukładać na cieście. Piec godzinę w temperaturze 175°C. Przygotować polewę: śmietanę wymieszać z trzema łyżkami cukru, pozostałymi jajkami i cynamonem. Po 30 minutach pieczenia polać ciasto, piec jeszcze 30 minut w tej samej temperaturze.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !